Bases

24a edició del Premi de Relats Curts – Relats en femení

1. Participació

Podran participar en aquest premi literari dones de més de 14 anys.

2. Requisits per participar-hi

Els treballs que optin al premi han de ser inèdits, de creació pròpia i que no hagin estat premiats anteriorment. Els relats poden ser escrits en qualsevol de les dues llengües oficials: català o castellà.
Cada participant podrà presentar-hi com a màxim dos treballs, que remetrà separadament.
S’estableixen dues categories:

 • Categoria Jove (de 14 a 24 anys), prosa en català o castellà
 • Categoria Adulta (a partir de 25 anys), prosa en català o castellà

3. Temàtica

Per a totes dues categories, en qualsevol dels dos idiomes, la temàtica és lliure.

4. Presentació dels treballs

Els relats han de tenir una extensió màxima de dos fulls DIN A4, escrits per una sola cara, amb el tipus de lletra Arial, cos 12 i espai entre línies senzill.

5. El lliurament dels treballs

Opcions de lliurament:

 • Presencialment o per correu postal al Punt d’Informació del Centre Cívic Sagrada Família, al c/ Provença-, 480, 08025 Barcelona
  El relat original ha de dur escrit el pseudònim de l’autora i la categoria a què es presenta a la capçalera. Ha d’anar acompanyat d’un sobre tancat, a l’interior del qual s’hauran de fer constar la categoria, el pseudònim i les dades personals de l’autora (nom i cognoms, adreça, telèfon, adreça electrònica, ciutat i codi postal).
 • Per correu electrònic enviant-ho a info@ccsagradafamilia.net.
  S’ha d’enviar un missatge electrònic per cadascun dels relats presentats. A l’assumpte cal escriure-hi el pseudònim i la categoria en què es concursa. Al text del missatge s’hi haurà de fer constar: el títol, el pseudònim, la categoria, el nom i cognoms de l’autora, l’adreça, el telèfon, l’adreça electrònica, la ciutat i el codi postal. S’hi adjuntarà el relat, en el qual s’indicaran el títol, el pseudònim i la categoria.

Els treballs es poden presentar del 13 de novembre de 2023 al 28 de gener de 2024, dins de l’horari del Punt d’Informació del Centre: de dilluns a divendres, de 9 a 21 h; dissabtes, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i diumenges, d’11 h a 14 h.

L’acte de lliurament dels premis serà el dilluns 4 de març de 2024 a les 19 h.

6. El jurat

El jurat serà format com a mínim per tres membres, dones vinculades directament o indirectament al món de la lectura i la literatura en tots dos idiomes i professionals que treballin la temàtica de gènere.

Serà responsabilitat del jurat: rebutjar els relats que no s’ajustin a les bases, escollir-ne les guanyadores, declarar desert o compartit qualsevol dels premis, donar les mencions honorífiques que considerin oportunes i dirimir qualsevol eventualitat no prevista en les bases. Totes les decisions seran inapel·lables.

A l’hora de valorar els treballs, el jurat tindrà en compte la qualitat literària dels relats, l’ús d’un llenguatge no sexista i un tractament dels rols de gènere no estereotipat.

7. Els premis

S’atorgarà un premi de 300 € per a cadascuna de les dues categories (import subjecte a retenció d’IRPF). Els premis es faran efectius mitjançant transferència bancària. Les persones guanyadores hauran de facilitar les dades necessàries a aquest efecte

8. Altres condicions

Les obres premiades quedaran en poder de les entitats organitzadores, que es reserven el dret de publicar-les en format electrònic o en paper. Els relats premiats es penjaran als webs de les entitats organitzadores.

El fet de participar en el premi literari pressuposa l’acceptació d’aquestes bases.

Organitzen: Centre  Cívic Sagrada Família i Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte.

Descarrega’t aquí les bases en PDF

 

 

 

35 comentaris

 • Gyana

  Hola!
  Tinc un dubte: en cas de no poder ser-hi al país durant el dia de l’entrega de premis, la participant seria descalificada en cas d’haver guanyat? O pot enviar un/a representant en nom seu?

  Moltes gràcies!

  • Centre Cultural SF

   Hola Gyana,
   La participant no queda descalificada. Pot dur un representant a l’entrega de premis o bé, esperar a que l’organització es posi en contacte amb la guanyadora.

   Fins aviat!

 • CRIS

  voleu dir que és el millor exemple i la millor forma de fomentar la igualtat, impedint la participació dels homes?
  Malgrat tot, moltes gràcies pel foment de la creació literària.
  Salutacions.

  • Centre Cultural SF

   La convocatòria del premi s’adreça només a dones amb l’objectiu de fomentar l’interès per l’escriptura entre la població femenina i afavorir la seva participació en projectes de caire cultural.
   Simultàniament, hi ha una programació d’activitats culturals vinculades al Premi dirigides a tots els públics, homes i dones, com exposicions, workshops i altres activitats organitzades per la Biblioteca i el Centre Cívic, a destacar la creació d’aquest blog on l’animem que continuï seguint i expressant la seva opinió.

 • nacho

  ya que es lógico que no se use lenguaje sexista. en el relato, aunque si alguien escribe una historia de alguien así supongo que lo permitirán con el personaje. no entiendo porque no se deja participar a los hombres también en este concurso. la cultura y el arte es para todos, hombre mujeres niños, trans para todos. yo soy hombre y me gustaría que al menos me diesen la oportunidad de participar. gracias.

  • Centre Cultural SF

   La convocatoria del premio de relatos cortos se dirige a mujeres con el objetivo de fomentar el interés por la escritura entre la población femenina y favorecer su participación en proyectos y premios culturales. Tratamos este tema hace muy poco en una entrada del blog https://premirelatsenfemeni.cat/?p=1415 y citabamos un interesante estudio sobre la cuestión del género en los premios literarios.
   Simultáneamente a esta convocatoria, el premio ofrece diversas actividades dirigidas a todos los públicos. Actividades culturales que tienen como hilo conductor la literatura: exposiciones y muestras, un taller de Slam Poetry y este año un microconcurso al cual le animamos a participar: https://premirelatsenfemeni.cat/?page_id=1324

 • soledat gasco

  Doncs, jo ho trobo molt bé que sigui el concurs literari momés per a dones. Hem estat massa segles “les oblidades” i hi tenim molt a dir, independentment dels homes. És un espai per a nosaltres com ells tenen altres espais … és molt important i una gran idea haver-lo creat. I us en dono les gràcies.

  • Centre Cultural SF

   Hola Ester, ens referim al que figura a l’apartat paràgraf de word com a interlineat senzill o el seu corresponent en altres programes.

   Gràcies

 • angels guil

  Un suggeriment.
  Trobo a faltar, en el panorama de la nostra literatura, un premi de novel.la (o novel.la curta) adreçat a dones grans (de més de 50 anys) que, pels temps que ens ha tocat viure, hem perdut la joventut en una doble jornada laboral i no hem tingut l’oportunitat de dedicar-nos a la nostra vocació d’escriure. Hi ha més d’un premi adreçat a joves (el Documenta per ex.) però a nosaltres en falta una oportunitat. Bé, és un suggeriment.

 • Carme

  Hola,
  tinc un dubte. A les bases hi diu:
  “Els treballs que optin al premi han de ser originals inèdits, de creació pròpia i que no hagin estat premiats anteriorment.”
  Si una part d’un relat està penjat en un blog (no editat en cap llibre), es pot presentar el relat al concurs?
  Moltes gràcies,
  Carme.

  • Centre Cultural SF

   Hola Carme, com el teu relat no ha estat premiat a cap concurs considerem que compleix les bases i ens ho pots enviar. Data màxima 9 de febrer. Gràcies!!

 • Júlia

  Bona tarda,

  M’agradaria saber si l’edat mínima es 16, és a dir, que amb els 16 anys ja s’hi pot concursar, o als 17. No m’ha quedat gaire clar.

  Moltes gràcies per anticipat i resto pacient la vostra resposta.

 • Maria José Solà i Tedó

  Enhorabona pel concurs de relats curts. Els he llegit i felicito a les noies i dones guanyadores.
  Però volia fer una observació: la guanyadora ha fet 3 pàginas, quan les bases del concurs eren dues. No sé si aquest fet s’ hauria de tenir en compte. Gràcies

  • Centre Cultural SF

   Hola Maria José, moltes gràcies pel teu comentari. El text original de la guanyadora ocupava dos fulls com es demanava a les bases del concurs. A l’hora de maquetar-lo amb els logos de la Biblioteca i el Centre Cívic el text ha quedat en tres fulls.

 • Meritxell

  Hola! Sobre l’entrada a les bases que diu que l’organització es reserva el dret de publicar els relats guanyadors…. Una pregunta: s’entén que la propietat intel·lectual dels relats continua sent de l’autora i que, en cas de guanyar i que el seu relat sigui publicat per l’organització, paral·lelament en podrà fer el que vulgui, com, per exemple, publicar-lo en qualsevol altre lloc?

 • Mariona

  Bon dia,
  Les guanyadores s’anunciaran directament a l’acte presencial o es comunicaran abans? En el cas de no poder assistir-hi que passaria?
  Moltes gràcies!!

  • Centre Cultural SF

   Hola, Mariona

   Des de l’organització hem decidit reservar aquesta informació a l’equip que prepara el lliurament. De totes maneres ens faria molta il·lusió que participeu de l’acte doncs per nosaltres és una trobada per celebrar la creativitat i l’art de l’escriptura signada per dones. Al lliurament podreu conèixer la deliberació del jurat, llegir el relats guanyadors i a continuació podreu gaudir de la Mostra Slammers en Acció. Si finalment no pots assistir es publicaran també les guanyadores al blog

  • Centre Cultural SF

   Hola, Mercè

   la Generalitat de Catalunya té una base de dades amb tots els premis literaris que es convoquen en llengua catalana i occitana . Si vols informació a nivell estatal pots trobar informació a .

   Esperem que la informació et serveixi.

 • Adriana

  Bones, quan sapiguin els guanyadors, els anunciaran a ells personalment al telèfon que han marcat o com se sabrà? Quin dia abans de l’entrega de premis? Gràcies.

  • Centre Cultural SF

   Hola, Adriana

   Enguany avisarem a totes les finalistes uns dies abans del lliurament de premis i els hi facilitarem si volen reservar places per a l’acte de lliurament. Les guanyadores no es coneixeran fins la tarda de la cerimònia d’entrega de premis el dilluns 6 de març.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *