Activitats,  Premis

UNA PREGARIA PUNK

Madre de dios, virgen, ¡líbranos de Putin!, ¡líbranos de Putin! ¡líbranos de Putin!
¡Negra sotana, hombreras doradas!

Maria Aliójina, 24 anys, estudiant del quart any de periodisme a Moscú, condemnada a 2 anys de presó per vandalisme i incitació a l’odi religiós.
Yekaterina Samutsévich, 30 anys, enginyera, condemnada a 2 anys de presó per vandalisme i incitació a l’odi religiós.
Nadezhda Tolokónnikova, 24 anys, estudiant de filosofia, condemnada a 2 anys de presó per vandalisme i incitació a l’odi religiós.

El dia 21 de febrer de 2012, aquestes 3 membres del grup punk-feminista Pussy Riot , 2 components  més, que posteriorment van fugir i el seu grup acompanyant de gravació, van reunir-se al seu local d’assaig i després de preparar els instruments i l’equip, triar els vestits i els passamuntanyes, van agafar els cotxes i van entrar a la Catedral del Crist Salvador. Un minut d’actuació a l’altar, va ser suficient perquè el grup de seguretat de l’església acabés amb l’actuació. El 3 de març, la policia russa deté a Maria i a Nadezhda i posteriorment el 16 de març es detinguda Yekaterina. Li va ser denegada la llibertat condicional i el 17 d’agost d’aquell mateix any es va fer pública la condemna.

dones_musica_thb_med

Ara que encara estem horroritzats pel salvatge (potser això no ho faria un salvatge) atemptat a Charlie Hebdo. No estaria de més recordar què la llibertat d’expressió està amenaçada des de diversos fronts. El proper dilluns 16 de març a les 19h, passarà per la nostra biblioteca, el cicle “Dones de música: dives, rebels i transgressores”, amb la xerrada de Bernardo Domínguez i Julia Nigmatullina, de l’editorial Malpaso que ha publicat el llibre Desorden púbico. Pussy Riot. La conferència portarà per títol “Pussy Riot: com començar una revolució”. Es projectaran fragments del documental “Una plegaria punk” sobre el procés que, al llarg de sis mesos, va acabar amb l’empresonament de 3 de les components del grup feminista rus.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *