Premis

UN PERSONATGE QUE TORNA BOJOS A GRANS I PETITS? EL SUPERHEROI!

Un personatge amb qualitats especials pot ser aquell element que faci perdurar un relat a la memòria col·lectiva al llarg dels anys i fins i tot, dels segles. Encara que no ho sembli a primera vista, els superherois comencen a formar part d’aquesta elit literària. No us sembla que en Superman es conserva força bé a l’imaginari col·lectiu com per comptar amb 83 anys? I què en penseu de l’agilitat del Spiderman en colar-se als dormitoris infantils amb 52? I és que darrere les malles i les capes d’aquests nois ens topem amb caràcters de magnificència mitològica. Amb històries de temàtica universal que descriuen actituds terriblement humanes. Aprofundeixen en perfils psicològics, expliquen un context històric i transcendeixen les èpoques. Alguns investigadors de les ciències de la comunicació argumenten que el seu èxit rau a funcionar com a tallafocs enfront de les dramàtiques circumstàncies històriques desencadenades durant els últims anys: el terrorisme, la guerra, la inestabilitat econòmica i social, etc. (F.J Ruíz, 2011).
Atenent a la seva qualitat literària ens agradaria animar-vos a trobar la inspiració en les històries dels superherois i les superheroïnes ;). Us volem donar algunes claus del seu triomf i nodrir la vostra curiositat per detectar perquè són tant irresistibles als ulls dels “culturetes més postmoderns”, dels amants del còmic i dels infants amb la imaginació més desenfrenada.
En general, descriuen una doble personalitat, una cara positiva i una negativa que són reflexa de la dualitat humana. Al vessant negatiu trobem: La inestabilitat, la ira sense control, la set de venjança, les vivències traumàtiques. I a la positiva: l’optimisme, la bondat, el sentit de l’humor i la felicitat. Cadascun dels personatges presenta una limitació personal i una manera de gestionar-la. Per això, no és estrany que aquests ídols hagin estat el punt d’alliberació dels oprimits des de la seva sortida.

Aquest trimestre els hi dediquem part de la programació:

Dilluns 2 de març: Projecció de Los Vengadores
Dilluns 9 de març: Workshop de Superherois amb Cels Pinyol

Us esperem!

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *