Activitats,  Exposició,  Llibres

EXPOSICIÓ EL LLIBRE EN FEMENÍ

Si sou habituals de la nostra biblioteca, segurament us heu adonat que al voltant d’aquestes dates i amb motiu del Premi de Relats Curts, celebrem cada any una exposició sobre llibres. Llibres il•lustrats, llibres rars, llibres-objecte, llibres d’artista, en definitiva el llibre com obra d’art creat per dones. Llibre i dona és una relació tardana i difícil en la història de la cultura, però avui en dia és, us ho asseguro, una relació d’amor. Ho veiem cada dia al taulell de préstec de la biblioteca.

Un gelato al limon by Paolo Conte on Grooveshark
Enguany dediquem aquesta exposició als llibres d’artista i l’obra gràfica. 13 dones presentaran les seves creacions sota el nom de “El llibre en femení”, amb el propòsit, no només de fer pública la seva obra, sino també amb la intenció d’animar a altres dones a comunicar les seves inquietuds a través d’aquesta forma d’expressió artística.
Des del punt de vista formal, el llibre d’artista és un suport més pel creador, “com un llenç pel pintor o la pedra o el bronze per l’escultor”, però que permet moltes possibilitats. Anar endavant o endarrere, combinar pintura, escultura, poesia, arts aplicades… i altres tècniques, que brinden, en l’actualitat, possibilitats de desenvolupament d’obres artístiques amb un caràcter molt personal. Es un format de creació en alça i en una constant evolució.

cor versus ment (maria pujol)
planes de sentiment (maria pujol)
planes de sentiment (maria pujol)

L’exposició sorgeix, com ja us he dit, amb motiu de la 15a edició del Premi de Relat Curt que organitza la Biblioteca i el Centre Cívic Sagrada Família. Sota el comissariat de Maria Pujol, es durà a terme a la Sala d’Exposicions Àlex García del nostre Centre Cultural del 9 de febrer al 8 de març 2015. La inauguració serà el 10 de febrer 2015 a les 19h.

A les vitrines trobarem treballs de llibre en paper i enquadernats mitjançant les tècniques tradicionals en ús, passant per la manipulació i la transformació de llibres, llibres il•lustrats, llibres intervinguts, reciclatge de llibres, llibres pop-up, llibres tridimensionals, llibres voladors i un llarg etcètera fins arribar als llibres conceptuals, llibres objecte i llibres escultòrics entre d’altres. I a les parets, gravats, serigrafies, obra gràfica tridimensional, litografies originals… Obres de: Anna Revuelto, Bea Mahan, Cassandra Fernández, Danielle Creenaune, Javiera Pintocanales, Maria Pujol, Núria Rossell, Francesca Poza, Pilar Masip, Rosa Brugulat, Rosa Permanyer, Silvia Japkin i Violeta Noi.

taller

Aquesta exposició no compliria la seva tasca si es reduís a la mera contemplació d’aquestes obres. Necessitem la vostra participació per aconseguir arribar al veritable objectiu de les artistes. Ho farem  mitjançant una activitat que consistirà en la creació d’un Llibre d’Artista únic, format a partir de les intervencions lliures que faran els visitants a l’exposició, les escoles del barri i les artistes participants, que documentaran i donaran al fons de la Biblioteca Sagrada Família per a la seva consulta. Farem dues sessions, els divendres 13 i 20 de febrer d’11.30 a 13h. i de 19 a 20.30h. Tant els nens, com els adults podran donar total llibertat a la seva creativitat, plasmar les seves idees o impressions sobre l’exposició, sobre que significa per a ells un llibre, plasmar alguna idea o sentiment o il·lustrar, alterar, intervenir creativament les pàgines de l’obra, i així contribuir a la creació d’un Llibre d’Artista col•lectiu.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *