Premis

Reunit el jurat, després d’haver llegit i valorat els treballs presentats, acorda:

Ep,…ho sabrem el proper dijous 9…

Ja ni me’n recordo quan vam començar. Quin va ser el dia que es va obrir el termini d’entrega d’originals?…El 14 de novembre!! Des de llavors, han estat:

  • 4 mesos.
  • 14 articles al blog.
  • 7.500 visites.
  • 285 relats presentats.
  • 35 microrelats.
  • 10 lectors de la biblioteca.
  • 6 membres del jurat.
  • exposicions, actuacions.
  • La Mage, la Neus.

Una feinada que val la pena. I val la pena pels més de 300 relats i microrelats. Un esforç per part de les participants, de les nostres escriptores, disculpeu-me l’orgull.  Una demostració d’ il·lusió per expressar d’una manera ben  literària les vostres preocupacions, alegries, indignacions. I en tenim tantes d’indignacions les dones, no s’acabaran, no.  Aquesta és la raó de ser d’aquest espai, que no és només un concurs, que és casa nostra, on experimentar amb noves maneres de veure i de viure com dones.

I els relats? Cada any millor, sincerament. Inquietants com la que es dedicava a endur-se llibres de les biblioteques i no els tornava. Tràgics com aquella que volia tirar-se a les vies del metro. Irònics com la que aprofita el marbre de la cuina per fer-li la làpida al seu home. Guerrers com les àvies que expliquen històries d’amor i de guerra. Simbòlics com les galetes que anuncien la ruptura. Fraternals com les confessions de les dones enmig dels esbarzers. Melòmans que tenen orgasmes asseguts al piano de cua. Sagnants com l’homicidi amb un ganivet de pernil. Com cada any, ha hagut de tot.

Ja hem arribat al final. Dijous 9 a les 19:00 començarà la cerimònia, dinamitzada (i Improvisada) pel Col·lectiu Free’t, un grup d’artistes de diferents disciplines que basen el seu treball en la improvisació. Viurem l’alegria de les guanyadores i una mica de tristesa de les no afortunades. Finalment una copeta de cava ens ajudarà a acomiadar-nos amb un somriure a la boca.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *