Premis

JA SOM MAJORS D’EDAT!

Es convoca la 18a edició de Relats en Femení-Premi de Relats Curts.

El Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família –Josep M. Ainaud de Lasarte estem de celebració. El Premi de Relats en Femení-Premi de Relats Curts arriba aquest any a la 18a edició, la de la seva majoria d’edat. Un aniversari pel qual cal felicitar-nos, ja que no és senzill tirar endavant un premi literari avui en dia, siguin quines siguin les seves característiques.

El nostre premi ha patit algunes modificacions des del seu naixement l’any 2000. Va ser llavors quan des del Centre Cívic vam decidir encetar aquest projecte com a part de la nostra programació cultural. Un certamen pensat com un espai de reflexió, creativitat i expressió literària, on les dones tenen el protagonisme. El 2008 la Biblioteca va començar a col·laborar en el Premi, per convertir-se a partir del 2011 en coorganitzadora. Aquest any tornem a obrir la convocatòria a totes aquelles dones majors de 16 anys que vulguin presentar els seus relats breus en català o en castellà. Ens podeu presentar les vostres creacions literàries a partir del 20 de novembre, i per qualsevol dubte podeu consultar les bases. Aquest any esperem superar el nostre rècord de participants per celebrar, encara amb més motius, que ja som adults.

En la presentació del Premi de l’any passat vam donar a conèixer unes dades que volien significar la necessitat d’un premi com el nostre, adreçat exclusivament a les dones, donada la falta de paritat entre homes i dones en l’univers literari. Relacionat amb aquest debat vaig llegir aquesta setmana una entrevista a l’escriptora boliviana Magela Baudoin. El motiu de l’entrevista era la seva participació en la Feria Internacional del Libro y la Lectura de Quito, una mostra on l’eix vertebrador és la literatura escrita per dones.

 

Baudoin va parlar en el discurs inaugural de la Feria de la seva editorial Mantis que només publica a dones i que va ser creada per suplir la falta d’oportunitats que tenen les escriptores pel fet de ser dones. Nosaltres compartim aquesta especificitat amb la Fira de Quito, l’editorial Mantis, o d’altres finestres que existeixen arreu del món perquè les dones puguin donar a conèixer la seva obra literària o artística en general. El nostre Premi vol potenciar la literatura feta per dones, que no femenina, perquè com diu Magela Baudoin a l’entrevista “los hombres no escriben literatura masculina, sino universal, ¿por qué las mujeres no podemos escribir de una literatura universal?

Amb aquest esperit us volem convidar a participar en el Premi i també a les activitats vinculades al mateix que estan obertes a tothom. Entre les propostes que hem preparat per celebrar com cal el nostre 18è aniversari trobareu el taller de slammers (poesia performativa), l’exposició “Il·lustradores” o la 2a edició del Concurs de Microrelats, del qual us en donarem detalls ben aviat. Tot això sense oblidar la cerimònia d’entrega dels guardons. Una data, la del 7 de març, que ja podeu apuntar-vos a l’agenda per acompanyar-nos en un final de festa carregat de sorpreses.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *