Premis

Escriptores, premis i amor

Dijous 7 de març, quarts de set de la tarda. Ja es comencen a apropar les algunes de les 222 participants del premi de Relats curts al Centre Cultural Sagrada Família. Nervis, converses a cau d’orella, expectació, mirades de reüll, espera il.lusionada.

Dins la sala tot és a punt per a la 19a entrega del Premi de Relats Curts – Relats en femení.

La Carla Fontanella, directora del Centre Cívic comenta amb la Susana Vallejo, escriptora especialitzada en fantasia i ciència-ficció, que el Conseller del Districte de l’Eixample, el Sr Eduard Corbella, es disculpa per no poder venir avui.

La Mònica Medina, directora de la Biblioteca, repassa el guió de l’acte amb  la Montserrat Vila, del grup de Dones de l’AVV Sagrada Família i Presidenta de la Plataforma unitària contra les violències de gènere.

La dinamitzadora cultural acompanya al camerino a l’Àngels Bassas, la mestra de cerimònies d’avui, i a la violoncel·lista Anna Comellas amb qui ens oferirà un petit recital.

Avui també hi falta la Miriam Cano, poeta i articulista que ha format part del jurat, però que no pot assistir a l’entrega.

Toquen les set, obrim la porta de la sala i entren les autèntiques protagonistes de la festa d’avui: les escriptores participants. Dones que, de tecla en tecla, ens han transportat fins a uns altres espais, unes altres vides, uns altres ulls.

I comença la cerimònia amb un aire d’intimitat i complicitat. Però abans dediquem un moment a l’Assumpta Vidal, la guanyadora del Microconcurs d’enguany amb el seu microrelat La mirada de l’avi.

Seguidament, els premis que es reparteixen són els de la categoria jove, de 16 a 25 anys. Un accèssit per La caixa musical de l’Eva Vilarrasa Colomer. I el primer premi és pel relat Anar a la plaça, escrit per Marianna Espinós Blanco que actualment viu a Jordània i ens envia un vídeo d’agraïment. I és que aquesta edició, el Premi de Relats Curts ha traspassat fronteres!

I en la categoria adulta, el 2on accèssit és per Isabel García Viñao que ens envia salutacions des d’Osca amb el seu relat Marta. El 1er accèssit titulat Un cafè ha anat a parar a Almeria, on la seva autora Sónia Pérez fa vint anys que està casada amb un català i li agrada escriure en la nostra llengua.

L’Eva Llobet Martí recull el primer premi amb Nusos, per la seva capacitat de descriure de manera subtil la connexió intergeneracional entre dones, i ens dedica unes paraules.

Ara, l’Àngels Bassas i la violoncel·lista Anna Comellas ens presenten el recital “MMM, tres accents i un pensament: M Mercè Marçal, Montserrat Roig i Maria Aurèlia Capmany”, un tribut vibrant a la paraula amb nom de dona.

Per finalitzar la cerimònia, alcem la copa per totes les participants i les persones que han fet possible aquest premi. I evoquem les paraules de la guanyadora d’enguany Eva Llobet Martí: “Sigui quina sigui la pregunta, la resposta sempre és l’amor”.

Gràcies per la vostra participació i llarga vida a la paraula amb veu de dona.

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *