Activitats,  Llibres,  Premis

HEROÏNES

El passat 12 de febrer va ser l’últim dia de lliurament dels treballs per presentar-se al 16è Premi de Relats Curts “Relats en Femení”. Hem rebut un total de 280 relats i volem agrair la participació en les dones que heu participat, a les que ho heu fet per primera vegada i a les que ja sou veteranes. I us desitgem molta sort a totes.
També es va celebrar el passat 12 de febrer la festa de Santa Eulàlia, patrona de la ciutat, màrtir i heroïna, dona de Barcelona. I ho recordem perquè volem parlar d’un interessant cicle de conferències anomenat “Heroïnes de la història” que organitza la Xarxa de Biblioteques de Barcelona amb la col·laboració de l’Observatori Cultural de Gènere. La primera d’aquestes conferències té com a títol “Les barcelonines, valentes i intrèpides” i anirà a càrrec de l’Elisenda Albertí, autora del llibre Dones de Barcelona. El llibre és un recull d’històries d’algunes de les dones que omplien els mercats, les botigues, els tallers, els carrers i les cases de la nostra ciutat. Dones amoroses, humils, cruels, apassionades, intel·ligents, disbauxades, justes, innocents, traïdores, emprenedores, reivindicatives…entre les quals trobem la història i llegenda de Santa Eulàlia.
Segur que entre els relats que han participat en el 16è premi hi ha moltes històries sobre dones heroïnes, fantàstiques i reals… Però no us equivoqueu, no cal anar a buscar heroïnes en les històries clàssiques, ni en les de ciència-ficció, ni en els còmics…Les heroïnes estan al vostre costat, cada dia us creueu amb un bon grapat d’elles anant a la feina. Seuen al vostre costat al metro, no diuen res, no porten capa ni calcetes vermelles per sobre els pantalons. Però són heroïnes de debò, que s’aixequen, que treballen, que s’esforcen cada dia en què la vostra vida i la seva siguin una miqueta millor. Són dures, eh?, no ho dubteu ni per un moment. Perquè aguanten, i lluiten, i segueixen endavant tot i que el món, el seu món, massa vegades ni s’adona que hi són. I malgrat això, no deixen de somriure. Autèntiques heroïnes.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *