Activitats,  Exposició

EXPO LLIBRE D’ARTISTA… TORNA LA MARIA!!

 

poster chato

Amb motiu del Concurs de Relats i donat  l’èxit de l’any passat, el proper dia 15 de febrer torna la tradicional exposició de llibre il·lustrat,  fet per dones. Aquest any, un altre cop, centrat en el llibre d’artista i l’obra gràfica. De la mà de la Maria Pujol com a curadora, s’exposaran obres de Francesca Poza, Maria Guinovart, Núria Rosell, Neus Colet, Maria Chinchilla, Anna Revuelto, Sílvia Japkin, Danielle Creenaume i de la pròpia Maria.

La Maria Pujol es va formar en Gravat i Tècniques d’estampació a l’Escola Superior d’Art i Disseny de La Llotja i al Conservatori de les Arts del Llibre. L’any 2004  obté la titulació de Tècnic Superior, després de superar les pràctiques d’empresa al taller de gravat AGA a Amsterdam.

manera negra2

Actualment forma part del taller Manera Negra ubicat al Poble Espanyol, on dirigeix i coordina els cursos formatius del taller a més de impartir classes de llibre d’artista i obra gràfica.

L’obra gràfica és un concepte genèric que abasta un conjunt de diferents tècniques desenvolupades al llarg dels segles, des de les més tradicionals com la xilografia fins a les més modernes com la impressió offset. Totes neixen de la mateixa idea; la transferència de la imatge creada per l’artista sobre una forma, que pot ser una planxa metàl·lica o de pedra o un rodet, a un suport, generalment paper o tela.

Per a que el resultat sigui considerat una obra gràfica, s’han de complir certs requisits.

  • Treball de l’artista sobre la planxa.
  • Edició limitada.
  • Destrucció de les planxes al final del procés.
  • Còpies numerades i firmades per l’artista.

En definitiva, obres d’art que els que no podem licitar a les subhastes de Sothebys, hauríem de tenir en compte a l’hora fer-li un regalet a la mama. Ella s’ho mereix. (la mama i la Maria)

copiabona1

Malgrat que no tingui res a veure ( o potser sempre te a veure?) permeteu-me que utilitzi aquest espai per tenir un record  pels milers de persones que fugint de la guerra, són ara mateix al peu de les fronteres d’Europa.Refugees-Welcome-Bring-your-families

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *