Activitats

APRÈN A FER POESIA EN ACCIÓ

Tots els que ens estimem l’escriptura sentim curiositat per conèixer noves formes de fer literatura i en certa mesura, ens agradaria participar de totes elles. Si ets una d’aquestes persones, potser tindràs interès a conèixer més prop un dels moviments literaris-escènics amb més acollida avui en dia: l’Slam Poetry. Però, saps què és?
L Slam és una batalla de poetes i poetesses que s’enfronten a través d’un recital dramatitzat. Lluny d’aquella vessant elitista de la poesia que mantenia un discurs intel·lectual propi dels que treballen per amor a l’art i tenen una alta posició social, l’Slam s’inspira en fórmules populars preses d’ambients “marginals” que parteixen d’una necessitat emocional, quasi física de comunicar-se i de posar-se al punt de mira. Sense anar més lluny, el seu format de torneig ens recorda ràpidament a la boxa i ja el veiem utilitzar en altres d’arts com les batalles de Galls del Hip Hop. Aquest és un dels seus principals atractius, l’enfrontament es gaudeix per mateix, així com la valentia dels artistes que es posicionen voluntàriament en un espai de perill simbòlic, situant-se a judici d’un públic, cultivat o no, que determina amb llibertat qui és el guanyador o guanyadora del certamen. Un altre dels seus valors es troba en el seu compromís amb la realitat perquè manté els micros oberts a tots i totes les artistes que vulguin expressar-se, talment com si es tractés d’una Jam Session del discurs. Però també, perquè utilitza un sistema de votació democràtic per garantir i legitimitzar la vàlua dels seus artistes: l’opinió d’un públic híbrid, obert a tothom: tu, jo o qualsevol altre.
Aquest any, com a les passades edicions del Premi de Relats Curts en Femení, volem continuar treballant per fomentar aquest estil artístic comunicant la seva bellesa i senzillesa. Volem oferir l’oportunitat a totes les persones que ho desitgin d’aprendre a fer poesia en acció. Per això, obrim una nova edició del Taller Slammers en Acció. Un taller gratuït, obert, on la valentia i la humilitat d’aquest noble art tindrà uns tutors de luxe:

Elísabet Fernández i J. L Cabeza, que aquí veureu en acció:

 

Truqueu al Centre Cívic Sagrada Família per més informació. Inscripcions obertes a partir del 17 de desembre!

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *