Premis

LES JUTGESSES DEL JURAT ES MENGEN TOTS ELS RELATS (I EL JUTGE TAMBÉ).

Aprofitant una de les escasses avaries elèctriques de la biblioteca, he entrat subreptíciament a la zona restringida. Com a agent de Premileaks, busco els documents reservats sobre els membres del jurat. Les participants del concurs teniu dret a saber quin és el preu d’aquestes persones que decidiran sobre el vostre relat.
El meu confident a l’interior m’ha filtrat que la informació la trobaré a les safates on el personal guarda els seus documents de treball. Aquí estan, tot ben classificat, es nota que són bibliotecàries. Una bota de vi, una capsa de juanola…no, això no és. Aquestes pastilletes blaves…, seran per la tos, em prendre una. Unes boletes lligades amb un cordill….einn?, deu ser aquesta la senyal…bé, miraré per aquí a sota. Aquí està!! Jajaja, jurat!! Esteu a les meves mans, jajajaja!!

els documents secrets
els documents secrets

Joan Rodríguez. Conseller d’Igualtat, Urbanisme i Via Pública del Districte de l’Eixample. Amb aquest càrrec tan llarg, no se com li queda temps per a llegit tant. No arriba als 40 i és l’únic mascle del jurat. El gendre que tota sogra voldria tenir. Diuen que en la seva propera vida vol ser Teresa Forcades.

Carolina Tejón, Directora del Centre Cívic Sagrada Família. Meticulosa lectora de blocs, per un plat de fabada maa-taa. Les nits plujoses hivern, quan es posa davant el mirall, de vegades veu a Letizia Ortiz Rocasolano.

Mònica Medina. Directora de la Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud de Lasarte. El seu preu es mesura per rajoles de xocolata belga. Es pirra per tot el que arriba del mar. El seu disc preferit és “Marinero de luces” de Isabel Pantoja, vaaaale?

Marinero de luces by Isabel Pantoja on Grooveshark

Montserrat Vilà. Grup de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família. Malgrat que te ganes de deixar-ho, un cruel xantatge la manté com a membre.

Susana Vallejo. Escriptora en llengua castellana. Al 2013 va publicar Calle Berlin, 109 (Plaza-Janés). Cal investigar quin pecat inconfessable deu haver comés quan repeteix any rere any com a membre sense protestar.

una de les escasses imatges de la pèrfida àurea.
una de les escasses imatges de la pèrfida àurea.

Llucia Ramis. Escriptora i periodista en llengua catalana. La seva darrera obra és Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes (Columna). El darrer fixatge del jurat. Áurea, la pèrfida agent oficialista l’ha enganyat dient-li que serà una gran promoció per a la seva obra participar en aquest jurat.

el desgraciat dany col·lateral de l'any passat
el desgraciat dany col·lateral de l’any passat

Però, i aquests altres…qui són? “personal de la biblioteca que col•labora en la selecció dels relats”. Déu meu, és un grup de bojos, amb el sou congelat, que llegeixen tots els contes que arriben. Això ho canvia tot. Aquí dins hi ha gent que es juga la vida pel concurs. Quines heroïnes !!(i algun heroi). L’any passat es va donar un cas de suïcidi i un altre d’adicció a la inhalació de tòner de fotocopiadora que encara porta el nas de color negre.

Ho sento, he fet el que he pogut, estimades amigues. Aquesta gent té un preu tan baix que… El millor serà que escriviu molt, llegiu, re-llegiu i corregiu el relat força vegades abans de enviar-ho i poseu molta il•lusió en la vostra història. Potser no guanyareu, però ho passareu molt bé.

jesusita
Bones Festes!!

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *