Premis

EL CONCURSET

Participa al “Concurset”  i guanya una plaça per a un dels tallers que s’impartiran al Centre Cívic Sagrada Família a Primavera 2015!!

En motiu de la 15a edició del Premi de Relats Curts – Relats en Femení, volem recuperar bocinets de la seva història i premiar la fidelitat dels seus seguidors i seguidores. Recuperant els relats que més ens han commogut durant els darrers 5 anys. Com podeu participar al “Concurset”?

Així de senzill: A l’apartat del bloc “El concurset” trobaràs els relats guanyadors d’aquests darrers cinc anys. Llegeix-ne tots els que desitgis i comenta al bloc quin és el teu preferit i perquè. Farem un sorteig entre tots els comentaris i el guanyador/a s’endurà una plaça per a un taller dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família.

Participa
😉

2 comentaris

 • ANNA PRAT PUJOL

  Participo en el “Concurset”. Després de llegir uns quants relats he escollit:

  Relats guanyadors de la 13a Edició del Premi de Relats Curts (2013)

  PREMI JOVES CATALÀ: Sol de la Cristina Ibañez Tarter.

  COMENTARIS

  Diria que el relat té un to propi, no és massa simple ni massa recarregat. Té un cert grau d’implicació, molt proper al personatge principal i amb opinió pròpia. Estem parlant d’un to drama. Un to d’història dura en contrast amb les il·lusions de la Senyora S. Encara que hi ha fragments que cal polir.

  S’hi presenta la protagonista (la Senyora S) amb prou detall. Molt ben caracteritzada pels seus sentiments actes. Només trobo a faltar a saber com va vestida. A través de les seves accions ens transmets qui és la Senyora S i com és el seu entorn. El joc amb el temps està ben detallat, així com l’espai, amb les especificacions a l’escena. El ritme és lent però curt i inquietant, no es fa avorrit, vaja.

  L’estructura presenta un llançament, un centre i un acabament identificable i tot el que hi passa és versemblant, és a dir, dins de la lògica del relat.

  Hi ha alguna falta d’ortografia:
  “a Estats Units”→ la majoria des noms de països i regions porten article. En aquest cas, els Estats Units.
  “tant se li en donava” →li’n cal apostrofar
  “a base de”→ és un castellanisme, val més usar una altra expressió. a còpia de, a força de”
  “tant grossos”→ davant d’ajectiu o adverbi cal escriure “tan”.
  “El dia següent”→ no és adequat ni convenient que utilitzem la perifrasi “el dia següent” Doncs perquè el seu ús i abús acabarà arraconant les paraules “endemà” i que són mots patrimonials catalans, que són vocables genuïns nostres, creats per l’enginy del nostre poble, i la conseqüència serà que les nostres paraules acabaran morint.

  Res més a dir, felicitats Cristina.

 • soledat

  He llegit el relat titulat “La Bugada”, un altre que tracta d´una noia que puja a un avió. Un altre que és una dona que li detecten càncer de mama. Crec que no cal que digui l´autora i el títol exacte. Vull parlar de la impressió primera que m´han fet sentir mentre els anava llegint, sense fixar-me amb res més, tan sols les sensacions que rebia a través de les paraules escrites, de les imatges que em venien al meu cap amb les històries. I dic que són originals, tenen força en el llenguatge emprat i m´han transmés sentiments amb una capacitat de síntesi que és dificil d´aconseguir. Felicito aquestes dones que tenen la voluntat d´escriure,perquè escriure és un acte de voluntat i d´esforç i superació. I a més deuen ser mestresses de casa i mares la majoria.

  Gràcies a tots els qui ho feu possible.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *