Premis

DONES EN MOVIMENT

“En moviment [s]. Dones de Barcelona. 40 anys i més. 1976-2016” és un programa que commemora els 40 anys de les I Jornades Catalanes de la Dona. Des del Gener fins al Juliol podem gaudir a tots els districtes de la ciutat d’una sèrie d’activitats per conèixer millor i reflexionar sobre les mobilitzacions de les dones de la nostra ciutat. Al nostre districte aquestes activitats tenen lloc al Centre Cívic Sagrada Família.

El programa, impulsat pel Comissionat de Programes de Memòria amb la col·laboració dels districtes i comissariat per Cristina Borderías, inclou una petita exposició itinerant i un cicle de taules rodones i cinefòrums oberts a tothom. L’objectiu és recuperar, honorar i transmetre la memòria de les mobilitzacions de les dones per la millora de la vida als barris de la ciutat i per la construcció de relacions socials més democràtiques i equitatives.

L’11 de gener es va realitzar la primera taula rodona “El nostre cos, les nostres vides” on van participar Anna Morero, Rosa Ros, Carme Valls i Montserrat Vilà, component del jurat del 17è Premi Relats Curts Relats en femení.

El 18 de gener i l’1 de febrer es realitzaran cinefòrums dels següents films: “Antonia’s line” i “Yo decido. El tren de la libertad”. I el 25 de gener la taula rodona “Les dones canvien els barris i les ciutats” amb la participació de Carmen Alemany, Rosa Miró, Isabel Fernández i Sylviane Dahan Sellem.

Com a organitzadors del Premi de Relats Curts celebrem poder compartir aquestes notícies i honorar la participació i el moviment de les dones.

També ens il·lusiona pensar que aquest programa pot ser font d’inspiració pel Premi… i que enguany potser ens arribaran més relats curts protagonitzats per dones lluitadores, dones en moviment… Històries curtes sobre dones que somnien i transformen, que opinen i actuen. Històries petites que ens poden fer grans.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *