Premis

REPRENEM EL FIL

“Crec que hi ha dues coses que no poden conrear-se: la curiositat i la capacitat per redactar. O tens dins el cervell el xip sintàctic o encara no som capaços d’insertar-te’l.”

Això afirmava la reportera mexicana Alma Guillermoprieto, flamant guanyadora del Premi Princesa d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2018, en aquesta entrevista de fa unes setmanes a El País.

És clar que la veterana periodista escombrava cap a casa. Parlava de curiositat (per observar el món) i capacitat per redactar (per explicar amb precisió allò que s’ha observat). Però fora del camp necessàriament més delimitat de la no ficció, a la tafaneria i les habilitats redactores hi hem de sumar el món immens de possibilitats que ens obre la imaginació.

Ja ho veieu, a l’hora d’escriure relats no hi ha límits! Bé, sí que n’hi ha, com a mínim al Centre Cívic Sagrada Família i a la Biblioteca Sagrada Família, des d’on recuperem el fil de la creació literària feta per dones i tornem a animar-vos a totes les majors de 16 anys a participar en la nova edició –la 19a– del Premi de Relats en Femení-Premi de Relats Curts. Des d’avui mateix podeu començar a fer-nos arribar les vostres obres que, recordeu, tant poden ser escrites en català com en castellà. Teniu de marge fins al 3 de febrer de 2019.

Fora de la cotilla de les bases d’aquesta nova convocatòria, doncs, la resta queda en mans de la vostra mirada i la vostra inventiva, que són tan femenines com universals. Afegiu-hi sal, afegiu-hi pebre o, atès que avui el peu ens el dona una escriptora mexicana, fins i tot –per què no?–, un polsim de chile habanero.

I no us oblideu de seguir amb atenció les activitats relacionades amb el premi que, com sempre, són obertes a tothom: l’exposició, el taller de Slammers i la 3a edició del concurs de Microrelats, enguany, amb unes petites modificacions de què us en farem cinc cèntims ben aviat. A l’horitzó, és clar, el 7 de març de 2019, data de l’acte de lliurament de premis.

Així doncs, us animeu a reprendre el fil?

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *