Premis

La guanyadora del Microconcurs

Fa uns dies, us vam anunciar el microrelat guanyador per votació popular del Microconcurs. Teniu curiositat per saber qui ha estat la guanyadora i descobrir qui hi ha darrere del pseudònim de Petjada?

Si dieu si, només us cal continuar llegint…  doncs ahir vam tenir una agradable conversa telefònica amb la guanyadora, la Núria Barrachina Varón!

La Núria, procedent de Sant Boi de Llobregat, viu a Barcelona des de fa 32 anys, i sorpresa, treballa al Centre Cívic  La Cadena, referent veïnal del barri de la Marina. Ens explica que es va assabentar del concurs a través del Twitter. Comenta que l’any passat va veure la convocatòria, però no es va acabar animant… Afortunadament que enguany s’ha decidit! Enhorabona!!! Reconeix que aprecia molt l’obra de la Montserrat Roig i que va trobar molt encertada i inspiradora la frase triada per començar els microrelats!

A la Núria li agrada escriure des de ben petita i recorda amb emoció la seva participació en els premis de Sant Jordi de l’escola, i l’any que va guanyar un guardó per la lectura d’un poema.

L’escriptura de la Núria s’apropa més a la poesia que a la prosa, i explica que li agrada principalment escriure pensaments, i ho fa sobretot a nivell personal. Comenta que darrerament s’ha animat a escriure també a partir dels escrits d’un antic company d’escola i han creat conjuntament un petit llibre.

Una altra de les passions de la Núria són els gats, tal com podem apreciar al seu microrelat “on la Mel i el Ninu reben carícies amarades de vida amb pinzellades de nostàlgia”, que em confessa que en realitat són la Nala i en Leo, els seus gats estimats. La Núria exposa la gran sensibilitat d’aquests animals i la seva manera de comunicar, acompanyar i cuidar. I explica que curiosament, sempre que es posa a escriure a casa, els gats s’apropen i es queden al seu costat.

Hem pogut apreciar moltes virtuts de la Núria en aquesta conversa telefònica, principalment la sensibilitat, autenticitat i senzillesa que també desprèn el seu microrelat. També ens ha agradat molt saber que som companyes de professió! I encara no la coneixem personalment, però esperem poder-ho fer el dia del lliurament de premis de Relats en Femení que celebrarem el dijous 4 de març!

Us convidem també a vosaltres a venir a aquesta cerimònia i a totes aquelles que us agrada escriure, com la Núria Barrachina, us animem a enviar els vostres relats curts per participar en la 21a edició del Premi de Relats Curts – Relats en Femení abans el 31 de gener, dia que finalitza la convocatòria!

Un comentari

  • Carme Jul

    Tinc el plaer de conèixer a la Núria. Es sensible, simpàtica , solidària i gran persona.
    Cada Nadal escriu un poema. Es un goig pero els que tenim la sort de rebre’l.
    Es una satisfacció que sigui la guanyadora del premi.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *