Premis

La casa d’ELLA POEMA: un projecte per parlar del poder de les dones

Després de diversos mesos de treball i il·lusió, va arribar el moment d’obrir casa nostra a ELLA POEMA. Viatgen des del Senegal Maria Agnes Gomis i Mapi Gomis, dues ballarines professionals extraordinàries i Aïda Colmenero Dïaz, la creadora del projecte acompanyada de la seva família i molt material: fotografies, vídeos, històries, poemes, bicicletes, pedres, sorra, molta alegria i poder creatiu.

El poder creatiu de les dones és el centre d’aquest projecte d’art contemporani amb perspectiva de gènere, engegat per la coreògrafa i ballarina Aïda Colmenero Dïaz amb l’objectiu d’apoderar la dona africana i crear referents femenins en la dansa i en la creació contemporània.

“A través de la dansa, dotze dones de set països africans diferents reivindiquen el paper de la dona africana com a subjecte apoderat” explica Marina Vinardell a Çcentrancada, on fa una crònica de les activitats d’Ella Poema programades a Barcelona.

ellapoema1b

El Centre Cívic Sagrada Família, especialitzat en les temàtiques de Gènere i Igualtat, acull aquest projecte en la seva programació amb motiu del Dia Contra la Violència de Gènere per reivindicar una dona creadora i trencar estereotips.

Vam conèixer aquest projecte a partir d’una entrevista apareguda a Africaye on Susan Hawi Osano, ballaria i creadora d’Ella Poema Kenya explicava:

“Como mujer africana en ocasiones nos vemos forzadas a ajustarnos a las expectativas que la sociedad tiene sobre nosotras. Ser una buena esposa, madre, cocinera. Pocas veces somos vistas como creadoras porque nuestra cultura promueve la dominancia masculina. Hoy en día, más mujeres están saliendo de las sombras y haciéndose cargo de la creadora que hay en ellas, y las sociedades comienzan a reconocerlo. La actual danza contemporánea africana es como oro que yace escondido en tierras fértiles, no se había visto antes pero se encontró al cavar. Rico en contenido pero aún mucho por descubrir.

Si voleu continuar descobrint aquesta riquesa, poder visitar l’exposició “Ella Poema” fins el dia 18 de desembre a la sala d’exposicions del centre, una instal·lació amb fotografies i vídeos que plasmen la transformació de poemes escrits per dones en partitures de moviment a través de la dansa.

inaguracio-ella-poema

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *