Premis

CÒMICS CONTRA EL MASCLISME

Durant el mes de febrer el vestíbul de la planta baixa del Centre Cultural Sagrada Família ha sigut l’escenari de la mostra “Còmics contra el Masclisme” enmarcada en el conjunt d’activitats del 17è Premi de Relats Curts, Relats En Femení.

“Còmics contra el Masclisme” vol il·lustrar de quina manera el masclisme és present als còmics i com el podem erradicar. La indústria del còmic està molt masculinitzada. Moltes historietes i novel·les gràfiques reprodueixen estereotips sexistes: representacions simplificades que mostren que s’espera de nosaltres com a homes i com a dones.

Però no tots els còmics són sexistes. N’hi ha d’altres que defensen l’equitat i diversitat de gènere.

Aquesta exposició vol reivindicar aquelles obres que han ajudat a combatre el masclisme: historietes i novel·les gràfiques que s’esforcen per dibuixar un món en igualtat. Entre elles trobem, les creacions d’adolescents i joves presentades al Premi Jove de Còmic Sant Martí per la prevenció i eradicació de la violència masclista 2015

L’exposició ha tingut molt bona acollida. Els infants del Casal Infantil van fer una visita guiada a l’exposició i els va servir d’inspiració per completar contes tradicionals amb vinyetes i crear historietes molt imaginatives:

 

L’exposició ja ha finalitzat però us deixem el llistat dels títols dels còmics que estaven exposats perquè pugueu continuant llegint, recomanacions lectores #contramasclisme:

El ala rota d’Antonio Altarriba, Kim

La Francesa de Carlos Trillo i Pablo Túnica

Diario de una femen de Dufranne Lefebvre

Mi grasa y yo de Gally

Olimpita de Hernán Migoya i Joan Marín

Alicia un mundo real de Isabel Franc i Susanna Martín

Primates de Jim Ottaviani i Maris Wicks

Sofía y el negro de Judith Vanistendael

En Italia son todos machos de Luca de Santis i Sara Colaone

Lucille de Ludovic Debeurme

Aya de Yopougon de Marguerite Abouet i de Clément Oubrerie

Persépolis de Marjane Satrapi

Bordados de Marjane Satrapi

Pretty Guardian Sailor de Moon Naoko Takeuchi

Enjambre de Susanna Martín

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *