Premis

CUINAR A FOC LENT

Preparar el Premi és així… cuinar a foc lent…

Elaborar la convocatòria. Reunir-se. Avaluar. Aportar idees. Imaginar. Dissenyar. Difondre. Fer xarxa. Comunicar. Convidar. Escriure. Rebre correus. Gestionar arxius. Llegir. Compartir. Seleccionar. Decidir. Proposar. Inventar…

Si… fa dies que cuinem… des del novembre que vam obrir la convocatòria… l’equip del Centre Cultural Sagrada Família amb moltes altres cuineres…

Hem rebut 364 relats curts… i l’olla fa dies que fa xup-xup… Plena de sabors i olors…  I dimecres vinent, el dia 7 de març, coneixerem les guanyadores d’aquesta 18a edició del Premi.

Ho tenim tot preparat… i tenim molta il·lusió que arribi el dia de l’acte de lliurament de premis per felicitar a totes les participants i donar l’enhorabona a les guanyadores.

No volem treure molta emoció i sorpresa a la vetllada però us volem compartir algunes de les coses que s’estan coent…

La periodista Laura Sangrà, serà la xef-mestra de cerimònia… i ens presentarà el jurat d’aquesta 18a edició:

La Carme Méndez, consellera del barri de la Dreta de l’Eixample; la Montserrat Vila, del Grup de Dones de lAssociació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família; la Susana Vallejo, escriptora especialitzada en fantasia i ciència-ficció; la Carolina Tejón, directora del Centre Cívic Sagrada Família; i la Mònica Medina, directora de la Biblioteca Sagrada Família- Josep M. Ainaud.

I com a una artista convidada, comptarem amb una poetessa que feia temps teníem ganes de convidar, la Mireia Calafell. Ella va rebre el premi Lletra d’Or el 2015 pel seu poemari Tantes Mudes i actualment és codirectora del Festival Barcelona Poesia.

Segur que moltes la coneixeu, però us compartim un poema seu, que ens agrada especialment i avui conjuga amb aquesta cuina de verbs…

DIACRÍTIC

dona dóna dona dóna
dona dóna dona dóna
dona dóna dona dóna
dona dóna dona dóna
dona dóna dona dóna

que violent és un accent
quan no fa prou diferència

La Mireia està cuinant part de la vetllada amb la companyia de la chelista islandesa Björt Rúnars i ens ha avançat que recitarà alguns poemes inèdits.

I seguint amb les cuineres… unes que admirem des del dia que vam conèixer… les cartoneres de l’Editorial La Verónica Cartonera que estan preparant una instal·lació per celebrar aquesta 18a edició i les seves guanyadores al vestíbul del centre. Aquests dies elles ens han ensenyat a assaborir molts verbs:

Cercar. Recuperar. Pelar. Entortolligar. Cuinar. Tenyir. Construir. Dibuixar. Pintar Enganxar. Enmarcar. Celebrar.

I seguim cuinant…  Avui des del tercer pis de la biblioteca s’han penjat uns davantals que ens preparen per la jornada del #8M, Dia Internacional de les Dones…

Així que continuarem cuinant i també brindant!!

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *