Llibres,  Premis,  Relats Curts

Dies de lectura

El diumenge vam tancar la convocatòria del Premi de Relats Curts amb un total 310 relats presentats!
Gràcies a totes les participants!
Ara venen dies de lectura per escollir els relats finalistes i esperar la deliberació del jurat.

El jurat d’aquesta 22a edició està format per l’Olga Merino i la Susana Vallejo, escriptores; l’Elena González, llibretera de la Tòmiris Llibreria; la Montserrat Vila, del Grup de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família; l’Eduard Corbella, conseller de Feminismes i LGTBI del Districte de l’Eixample; la Carolina Tejón, directora del Centre Cívic Sagrada Família, i la Mònica Medina, directora de la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte.

Les podreu conèixer el dijous 3 de març, dia del lliurament de premis! Mentrestant, i per fer més curta aquesta espera i que per a totes siguin dies de lectura, els hi hem preguntat si volien recomanar-nos algunes autores de relats:

L’Olga Merino, escriptora que segur moltíssimes coneixeu i de la qual us animem a llegir el seu darrer llibre (Cinco inviernos), recomana com a autores de relats: Cristina Fernández Cubas (qualsevol llibre), Fleur Jaeggy (El último de la estirpe, Tusquets), i Flannery O’Connor.

L’Elena González, llibretera de la Tòmiris Llibreria, recomana la Judith Schalansky. Mentre li faig una foto amb les versions en català i castellà de Inventari de coses perdudes a la seva llibreria davant del centre cultural, m’agafen moltíssimes ganes de llegir-la mentre m’explica que és una gran escriptora i una gran evocadora d’imaginaris que barregen ficció i no-ficció.

L’Eduard Corbella Cervelló, conseller del Districte, ens confessa que ell és més d’assaig que de narrativa, i aprofita per recomanar-nos un llibre d’assaig relativament breu: Muerte a los normies, d’Angela Nagle i comenta “Ara ja té uns anys, però explica molt bé, tot i que des d’una òptica des dels EUA, les guerres culturals que s’han donat a internet els últims anys i han influït tant en l’escenari polític actual.

I la Carolina Tejón, directora del Centre Cívic, ens convida a veure un reportatge sobre l’Emilia Pardo Bazán, per conèixer la seva prolífica obra – molts relats i contes curts publicats en revistes de l’època-, i descobrir les seves estades a París, la seva maternitat, les seves lluites com a dona en un món d’homes… Un reportatge del programa Imprescindibles

La Mònica Medina, directora de la Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte, recomana a la gran narradora Mercè Rodoreda, amb La meva Cristina i altres contes i  també a les escriptores membres del jurat: Susana Vallejo i Olga Merino. De la Susana Vallejo cita molts dels seus  relats: «La cazadora» ( Opción n.º 10 ,1987), «El condensador» ( BEM n.º 24 1992), «Caliente y oscuro» (Cazador de tiempo ,1994) «Summer in amber» (Persistent Visions, 2016), «Volver» (Fantífica, març 2018). I de l’Olga Merino, ens convida a llegir  Las normas son las normas, conte que va guanyar el 2006 el Premio Vargas Llosa NH de relats.

Bons dies de lectura!

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *