Noves Entrades,  Premis,  Relats Curts

Una celebració de l’art d’escriure amb veu de dones

El dilluns 4 de març a les set de la tarda, vam obrir les portes de la sala d’actes del Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família – J.M. Ainaud de Lasarte per iniciar l’acte de lliurament de premis de la 24a edició Premi de Relats Curts – Relats en Femení.

A la sala es respirava il·lusió i nervis. Havien vingut algunes de les 318 participants, i també totes les membres del jurat:

Yaiza Berrocal, escriptora
Susana Vallejo, escriptora
Elena González, de la Tòmiris Llibreria
Montserrat Vilà, Grup de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família
Marta Sendra, consellera del Consell de Dones del districte de l’Eixample
Ester Bueno, directora del Centre Cívic Sagrada Família
Angelina Cabré, directora de la Biblioteca Sagrada Família

La Jordina Biosca era l’encarregada de conduir la cerimònia. Va començar proposant-nos una reflexió a partir de la cita d’Adorno: “Després d’Auschwitz escriure poesia és un acte de barbàrie”. Ella, en canvi, defensava que l’acte d’escriure, i que la poesia, era més necessària que mai, precisament perquè no torni a passar Auschwitz mai més.

La Marta Sendra, consellera del Consell de les Dones del Districte de l’Eixample, va donar la benvinguda a totes les assistents.

Seguidament, van pujar l’Angelina Cabré, directora de la Biblioteca Sagrada Família i l’Ester Bueno, directora del Centre Cívic Sagrada Família, per parlar-nos de la trajectòria del Premi i de l’especialització en perspectiva de gènere del Centre Cívic.

I vam començar l’Ester Bueno amb l’entrega de premis amb l’Accèsit a la categoria Jove a Elena Civit Poza per la narració titulada “Historias entre lienzos”.

Yaixa Berrocal, va ser l’encarregada d’anunciar el Primer Premi en la categoria Jove per a Laia Monsalve Albiol amb el relat titulat “Respira”.

L’Angelina Cabré va pujar a l’escenari per entregar l’Accèsit a la categoria Adulta a Remei Romanos per la narració titulada “Pasionlover”. I finalment, la Susana Vallejo va atorgar el Primer Premi de la categoria Adulta a Raquel Rodríguez Carrascosa pel relat “Carme”.

Un cop repartits els premis, la Jordina Biosca ens va llegir els primers premis de cada una de les categories. “Respira” un text que aborda un dels majors tabús de la feminitat, l’instint maternal. I després “Carme”, una narració sobre la construcció de la identitat a partir del nom propi. L’auditori amb pell de gallina i sentiment d’admiració per aquestes dues escriptores que ens van acompanyar fins a una part ben íntima de la seva imaginació.

Van clausurar l’acte brindant per la sort de poder compartir un any més aquest espai de creació literària de dones i per dones.

I ara només ens queda dir-vos “Fins a l’any que ve i moltes gràcies a totes les participants per regalar-nos les vostres històries!”

 

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *