Premis

No deixeu mai d’escriure!

El dijous 4 de març vam celebrar la cerimònia de lliurament de la 21a edició del Premi de Relats Curts. Relats en femení, organitzat pel Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família –Josep Maria Ainaud de Lasarte.

Van presentar i dinamitzar l’acte la Sònia Moll i la Txus Garcia, poetes i creadores, que després de presentar les guanyadores i llegir els relats guanyadors, van oferir un inspirador recital poètic amb audiovisuals anomenat “Aquest poema no és un consentiment”.

En plena setmana del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, la celebració va reinvindicar la presència de les dones en l’escriptura literària, que ha estat històricament invisibilitzada i deslegitimada. Els 311 relats presentats en aquesta edició mostren que les dones prenem amb força la paraula, confiem en la nostra veu i avancem amb pas ferm també en aquest àmbit.

Amb les emocions a flor de pell, tant per part del públic assistent com per les persones que van seguir l’acte a través del streaming, vam conèixer les guanyadores del Premi de Relats Curts de la mà de tres membres del jurat, la Montserrat Vila, del Grup de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família, l’Elena González, llibretera de la Tòmiris Llibreria i la Carolina Tejón, directora del Centre Cívic Sagrada Família.

Vam comptar amb la presència de dues guanyadores. La Júlia de Cárdenas Gorbatkina, 1r premi de la categoria adulta,  va dedicar el guardó a la seva mare, i a totes les dones feministes.

La Gemma Solsona Asensio, guanyadora del 1r accèssit de la categoria adulta, va agrair i va dedicar el premi a les seves amigues i ens va recomanar la lectura de Nubosidad variable de la Carmen Martín Gaite amb unes emotives paraules que van reivindicar el valor de l’amistat.

I també va poder assistir a la cerimònia la  Núria Barrachina, guanyadora del Microconcurs, que va dedicar el premi a la seva família i a totes les treballadores de la sanitat pública.

Moltes felicitats a les guanyadores de la 21a edició de Relats En Femení:

Andrea Vides de Dios – ANY FENT ANYS – 1r Premi Categoria Jove

Júlia de Cárdenas Gorbatkina – ¿MALA MADRE? – 1r Premi Categoria Adulta

Blanca Corominas Peralvarez – HISTÒRIA D’UN ADÉU POC SINCER – 1r Accèssit Categoria Jove

Gemma Solsona Asensio – SI CELESTE SUPIERA – 1r Accèssit Categoria Adulta

Montserrat Muñoz Martos- NIÑA DE PELO SUELTO Y MEDIAS – 2n Accèssit de la Categoria Adulta

Enhorabona a les guanyadores i un fort aplaudiment per a totes les participants de la 21a edició del Premi de Relats Curts. Relats en Femení. Tal com va dir la Sònia Moll, presentadora de la cerimònia: “Les vostres paraules són necessàries. Escriure és un acte de llibertat irrenunciable. No deixeu mai d’escriure!”.

 

2 comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *