Premis

QUI SÓN LES MICROPREMIADES?

Una vegada atorgat el micropremi, hem volgut conèixer la identitat de l’autora guanyadora i també de la que el jurat ha considerat finalista, malgrat que aquesta figura no està contemplada a les Bases. Doooncs, ha estat un plaer, la veritat. Quan es dóna un premi a un pseudònim sempre es té el dubte de qui hi haurà al darrere. Mira que si fos Pérez Reverte?… amb tot l’afecte, eh? Bé, coses meves. Finalment hem tingut el plaer de parlar amb la Mila i la Carme.

Es diu Mila Martínez, quan la truco està al carrer i el soroll dels cotxes no li deixa escoltar la resolució del jurat. Què sí, què ets la guanyadora del microconcurs!, crido.  Li haig de repetir un parell de vegades i per fi se’n adona. Oh! Quina sorpresa!!!

A partir d’aquí, la Mila troba un lloc més tranquil i em comença a explicar. Li agrada molt escriure, de fet professionalment és d’aquest ram, la Mila és traductora d’anglès.  En aquest moment l’entrevistador, perspicaç, li pregunta: I per què vas titular el microrelat en alemany? Doncs perquè sí, perquè si treballes  amb idiomes, cada narració té el seu. Clar, penso jo, de la mateixa manera, si ets fuster, cada moble té la seva fusta, oi? També va influir que aquell dia estava a casa esperant a uns amics alemanys, així és la literatura.

No és el primer premi literari que aconsegueix. L’any passat va ser finalista en el IV Concurso Internacional de Relato BRUMA NEGRA, que organitza l’ajuntament de Plentzia (Biscaia), amb el seu relat Seres invisibles. Jo l’he llegit i val la pena.

La Carme Vázquez (C. Basques, molt bo aquest pseudònim, veritat?) és una valenciana de Catarroja resident fa temps a Catalunya.

Malgrat que escriure és una constant en la seva vida, aquest és el primer concurs al que es presenta. Ja veieu, el primer i, tot i que no ha guanyat, el jurat ha considerat que s’havia de fer esment d’aquesta obra, per la seva qualitat i també (com ella mateixa diu)  per la utilització d’una metàfora tan quotidiana com tallar cebes per explicar el maltractament  psicològic.

Ha fet fa poc un curs de Creació Literària. Matrícula d’Honor!!

Ja veieu, fantàstiques, oi? El jurat a cegues, les ha triat només per la qualitat de la seva obra. Enhorabona!

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *