Durant aquest mes de desembre us convidem a participar en el concurs de microrelats online, activitat vinculada a la 21ª edició del Premi de Relats Curts.

Com ja és tradició, us proposem un petit repte per escriure i enguany hem escollit com inici dels microrelats una frase de la Montserrat Roig per commemorar els 75 anys del seu naixement.

Tots els microrelats participants han de començar amb aquesta frase extreta de la seva obra L’hora violeta:

“El meu món ja és un altre, però encara no el sé descriure. És al meu davant.”

“Mi mundo ya es otro, pero aún no sé describirlo. Está delante de mí.”

Els microrelats han d’estar escrits en català o castellà i han de tenir una extensió màxima de 140 paraules (exclòs el títol i la frase de començament). Podeu consultar a l’apartat ‘Microconcurs’ les bases d’aquest concurs i participar del 3 al 20 de desembre de 2020!

Ara ja fa cinc anys que l’equip del Centre Cultural, amb la motivació i empenta del Celso Fernández, vam crear aquest concurs adreçat a aquelles persones majors de 16 anys que vulguin acceptar el repte de jugar amb la narració, la imaginació i la brevetat!

I en honor al Celso, que és un bon cuiner – entre altres virtuts que moltes persones usuàries de la Biblioteca, l’Ecultura i l’equip del Centre Cultural ja coneixeu-  aquí  teniu una recepta:

Delícies de Microconcurs

Ingredients:

  • La frase de començament
  • 140 paraules
  • 1 títol
  • 1 pseudònim
  • 1 correu electrònic
  • El formulari de l’apartat Microconcurs
  • 200 grams d’imaginació
  • 300 grams de brevetat
  • Un pessic d’intensitat
  • 1 bona cullerada de confiança

Elaboració:

  1. Obrir bé els ulls i llegir atentament les bases de l’apartat Microconcurs
  2. Transcriure i escoltar el so de la frase de començament
  3. Barrejar imaginació, brevetat , intensitat i confiança en un recipient delicat.
  4. Cercar paraules, imatges, sons, emocions, idees… Remenar amb cura fins a crear un bon petit relat
  5. Emulsionar amb el títol i deixar reposar el temps que es cregui oportú
  6. Omplir el formulari amb la resta d’ingredients i enfornar.
  7. Felicitar-se per haver esdevingut concursant del Microconcurs!

Fotografia: Rachel Claire ( Pexels)