Activitats,  Premis,  Relats Curts

22 anys compartint paraules, vivències i el plaer de l’escriptura

El dijous 3 de març a la tarda, ens vam trobar per celebrar l’acte de lliurament de premis de la 22ena edició del Premi de Relats Curts – Relats en femení, organitzat pel Centre Cívic Sagrada Família i la Biblioteca Sagrada Família –Josep Maria Ainaud de Lasarte, amb motiu del 8 de març.

La Crisal Rodríguez, presentadora de l’acte i membre de Poetry Slam Barcelona, va obrir l’acte parlant-nos de Hilma Klint, la primera pintora d’art abstracte que va voler esperar vint anys després de la seva mort per compartir la seva obra, ja que considerava que la societat d’aquell moment no estava preparada per veure les seves obres. I així ens vam obrir a participar d’aquest acte de literatura amb accent femení.

El regidor del districte de l’Eixample, Pau González Val, va començar l’acte a través d’un vídeo on agraïa a totes les entitats que havien fet possible aquest espai que permetia de visibilitzar la mirada de les dones.

Després, l’Eduard Corbella, conseller de Feminismes i LGTBI del Districte de l’Eixample, i també membre del jurat va enviar també un vídeo explicant com totes les temàtiques que han preocupat a la humanitat, també poden ser tractades des de la perspectiva feminista.

A continuació, Carolina Tejón, directora del Centre Cívic Sagrada Família i també membre del jurat, va anunciar que havien optat al Premi un total de 312 obres, 42 relats en la categoria de Joves i 268 en la categoria d’Adultes.

I va començar l’entrega de guardons de la 22a edició del Premi de Relats Curts per part de la resta de membres del jurat: la Mònica Medina, directora de la Biblioteca Sagrada Família Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte, la Montserrat Vila, del Grup de Dones de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família, i la Susana Vallejo, escriptora. L’Elena González, llibretera de la Tòmiris Llibreria i l’Olga Merino, escriptora, van excusar la seva presència a l’acte.

Poc a poc, les guanyadores van anar pujant a l’escenari a recollir els seus diplomes i compartir-nos unes paraules d’agraïments i reflexions en veu alta convertint l’acte en un espai ple d’històries i emocions que, sobretot, parlaven de la vivència del fet d’haver estat etiquetades com a “dones”.

Aquests són els relats premiats i les seves autores:

Categoria JOVES

 • 1r Premi en la Categoria Jove
  Títol: Malparit
  Autora: Anna Moseguí Saladié
 • 1r Accèssit Categoria Jove
  Títol: Retencions a quart de sis
  Autora: Joana Romeu Cusiné

Categoria ADULTA

 • 1r Premi de la Categoria Adulta
  Títol: Si cau un arbre al bosc
  Autora: Eva Llobet i Martí 
 • 1r Accèssit de la Categoria Adulta
  Títol: L’home del sac
  Autora: Clàudia Mollfulleda i Martí
 • 2n Accèssit de la Categoria Adulta
  Títol: El mirall
  Autora: Núria Oliva i Barceló

Moltes felicitats a les guanyadores! I moltes gràcies a totes les participants!

Si voleu viure o reviure l’acte de lliurament de premis, clicant aquí el podreu veure.

A continuació vam poder gaudir de la mostra “Slammers en acció”, resultat del workshop “Slammers” vinculat al Premi de Relats Curts i que s’organitza des de fa deu anys gràcies al saber fer de Poetry Slam Barcelona. Tota una mostra de talent literari i performatiu. Si ho voleu gaudir, podeu clicar aquí.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *